Следвайте Гласове в Винаги сме готови да подкрепим всякакви усилия в

...
Следвайте Гласове в Винаги сме готови да подкрепим всякакви усилия в
Коментари Харесай

Говорител на ЕК за изпращането на танкове в Украйна: Съгласувано със САЩ, подкрепяме търсенето на мирно решение

Следвайте " Гласове " в 
Винаги сме подготвени да подкрепим всевъзможни старания в търсенето на мир в Украйна, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с решението за даване на танкове за силите на Киев.

Изпращането на танковете е учредено на решимостта на Европейски Съюз да помогне на Киев да се отбрани в светлината на възходящия напън от съветска страна. Година след съветското нелегално навлизане в Украйна не престават убийствата на цивилни, разрушенията на гражданска инфраструктура, потреблението на глада и на силата като оръжие, уточни представителят. Той означи, че съветската цел е да бъде прекъснато съществуването на украинската страна и народ. Европейски Съюз вижда, че Русия не се отхвърля и би трябвало да помогне на Украйна да се самозащити, разясни представителят.
По неговите думи Европейски Съюз е част от напъните за постигането на спокойно решение, почнали година преди началото на войната. Винаги Европейски Съюз е предложил на съветската страна да бъдат разисквани нейните паники във връзка с сигурността. Не Европейски Съюз отхвърли поканата за диалози, уточни представителят.
Винаги сме подготвени да подкрепим всевъзможни старания в търсенето на мир, в съгласие със Съединени американски щати и останалата част от интернационалната общественост. Целта е мирът да се върне в Украйна допустимо най-скоро. Досега, за жалост, тези предложения за диалози се удрят в стена от равнодушие от Кремъл, който отхвърля каквито и да било начинания за мир и благоприятни условия за договаряния за преустановяване на спора, заключи представителят.

 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
30 Яну 202318930 Яну 202367730 Яну 2023159530 Яну 20236330 Яну 2023108530 Яну 2023286КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023307511 Яну 2023190028 Яну 2023176426 Яну 2023385
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР